Materiaalia jänistutkimukseen

Taustaa:
http://riista.fi/ita-suomen-yliopisto-selvittaa-rusakon-ja-metsajaniksen-risteymia/

Lyhykäisyydessään: Itä-Suomen Yliopisto tekee riistatutkimusta jonka aiheena on metsäjäniksen ja rusakon risteymät.  Näytteet lähetetään kerran vuoteen pakastettuina yliopistolle ja pussiin merkataan päivämäärä, paikka ja oletettu laji.

20150120_221622

Seuramme osallistuu tutkimukseen jo toista vuotta. Edellisvuodelta saatiin positiivista palautetta ja kiitosta aikaansaannoksista. Tuloksista sen verran että kaikki etelässä saadut otukset olivat rusakoita, kuten aavistettiinkin, ja  Pohjois-Pohjanmaalla pyydetyt taasen metsäjäniksiä.
Tutkijalta tulleen palautteen mukaan tutkimus kaipaisi kipeästi lisää näytteitä Pohjanmaalta. Tätä toivetta onkin toteutettu Suomenajokoira Piiskahännän Tulenliekin ”Liekin” mahtavalla avustuksella. Joten pakkasessa on nyt kymmenkunta korvaa tuolta alueelta.
Liekki ja jänis

Näytteitä

Saaliita

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.