Remington 700 – yhden kiväärin tarina

remington

Ostin rata- ja metsästyskäyttöön Jouluna 2015 Remington 700 SPS Varmint kiväärin kaliiperissa .308 Winchester. Aseen valinnassa painoivat aseen potentiaali tarkkuuden suhteen, raskas piippu ja maltillinen hinta. Halusin myös että ase olisi hyvä aihio erinäiselle rakentelulle. Remari on ison meren takana niin suosittu, että siihen saa ”melkein mitä vain” jälkimarkkinoilta, kuten tukkeja, liipasinmekanismejä, makasiineja, työkaluja, perusvaraosia ja paljon muuta. Tarkoituksenani on kirjoitella tänne mitä kaikkea kiväärin kanssa ollaan tehty ja mitä muutoksilla ollaan saatu aikaan.

700spsvarmint-prod

Remington Arms Co. yrityksenä ei varmasti kaipaa esittelyjä kenellekään, mutta mainittakoon kuitenkin että kyseessä on Amerikan vanhin toiminnassa oleva tehdas, joka edelleen tuottaa sen alkuperäistuotetta.  Samalla Remington on Amerikan vanhin asetehdas – perustettu 1816

vanhatehdas

Remington 700 sarjan kiväärien tuotanto alkoi jo vuonna 1962 ja siitä on tällä hetkellä tuotannossa todella monia erilaisia konfiguraatioita, niin piipun, tukin, viimeistelyn kuin kaliiperinkin suhteen.

700 sarjan kiväärit ovat kovassa huudossa Amerikassa myös viranomaispiireissä, Wikipedian mukaan 90 prosenttia Pohjois-Amerikan poliisivoimien tarkkuuskivääreistä ovat eri variaatiota Remington 700 kivääristä. Näistä suosituin on eittämättä alla oleva Remington 700P (Police).

rem700p

Myös U.S Army luottaa tähän hyväksi havaittuun aseeseen, M24 Sniper Rifle System sekä M40 kivääri pohjautuvat Remington 700 kivääriin. Jenkkien TA-kaliiperi on perinteisesti ollut .308 Win, mutta nyt asevoimat modernisoi Remingtonin kanssa TA-kiväärit ja samalla kaliiperi nostetaan kokoon .300 Winchester Magnum antaen ampujalle lisää pelivaraa etenkin ampumaetäisyyksienkin suhteen. Modernisoitu versio alla, joka kulkee mallinimellä Remington XM2010.tarifle

2 thoughts on “Remington 700 – yhden kiväärin tarina”

  1. Eipä taida Suomesta saada, jenkeissäkin sotilasase, jota ei ainakaan ihan jokaisesta Valintatalosta saa sielläkään. Laita kysymys maahantuojalle -> http://www.normark.fi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.