REMINGTON 700 SPS VARMINT .308WIN – LUKON NUPPI

Olin tehnyt itse saman havainnon kuin moni muukin, eli Remingtonin lukon nuppi on olemattoman pieni sujuvaan lukon käyttöön.  Ongelma on tunnistettu niinkin laajalti, että jälkimarkkinoilta löytyy tähän monenlaista tarvike vaihtoehtoa.

Vaihtoehto 1.

rem700nuppi1

Lukon vanha nuppi jyrsitään pois ja kammen päähän tehdään kierteet nuppia varten. Lopputulos on todella siisti, mutta homma vaatii joko metallisorvin ja lukolle suunnitellun jigin tai rautasaha/Dremel/tee-se-itse-kierteet. Kaikki nämä vaihtoehdot kuluttavat minusta liikaa kahvia ja tupakkaa. Enkä usko, että Suomessa on kenelläkään asesepällä tätä custom jigiä sorvissaan. Amerikoissa se löytyisi helposti ja kierteen sorvaus ei montaa taalaa maksaisi.

Vaihtoehto 2.rem700nuppi2

Vanhan nupin päälle asetetaan ruuvipuristeisen muovinen nuppi. Esimerkin nuppia valmistaa jenkkiyhtiö nimeltä Kinetic Research Group. Tämä KRG:n nuppi on vissiin ihan hyvä, ainakin muutaman Youtube arvostelun perusteella.

Vaihtoehto 3.IMG_2222

Löysin autotallin kemikaalihyllystä putken muotoiltavaa epoksia, sellaista sinitarran näköistä joka kovettuu kovaksi. Lyhykäisyydessään muovailin epoksista vanhan nupin päälle uuden. Alla kuvasarja toimenpiteestä.

IMG_2205Kuva lähtötilanteesta alkuperäisen nupin kanssa.

Huomattavaa oli jo tässä vaiheessa, että ihan minkälaista tahansa nuppia ei voi lähteä tekemään. Suurimpana rajoitteena oli kammen yläasennossa pelivara kiikarin säätörenkaaseen. Luonnollisesti toinen huomioitava kohta oli kammen ala-asento. Kampi ei saa ottaa kiinni tukkiin, jotta voidaan varmistua lukon täydellisestä sulkeutumisesta.IMG_2206

Varmasti yksi tärkeimmistä työvaiheista, eli pitää malttaa puristella epoksia niin pitkään, että varsinainen epoksi ja sen kovetin sekoittuvat. Muuten mennään varmasti pieleen.

IMG_2208

Valmis epoksimassa noin viiden minuutin puristelun jälkeen.

IMG_2211

Homma rupeaa saamaan muotoa ja epoksi alkaa kovettua (epoksi on tässä vaiheessa kuumentunut kemiallisen reaktion seurauksena.)

IMG_2213

Ennen kuin jätin epoksin kuivumaan, niin tarkistin vielä välykset kiikarin ja tukin suuntaan.

Hioin viimeisen muodon aloittanen porakoneen liuskalaikalla (karkeus 60), kuoppakohtia tasoittelin Dremelillä. Lopullinen silaus tehtiin käsipelillä koon 180 hiekkapaperilla. Sanottakoon vielä, että epoksi oli todella helppoa hiottavaa, eikä tässä mennyt tosiaan kauaa. Toivottavasti materiaali on kuitenkin käytössä tarpeeksi kovaa – aika näyttää.

Kävin näyttämässä lukkoa ihan oikeassa maalikaupassa ja heidän näkemys oli, että olisi syytä käyttää teollisuuslaadun maaleja tavallisen spray-maalin sijaan. Näin saadaan maalipinnalle parempi kestävyys. Maalikauppias möi minulle Temaspray 2C kaksikomponenttimaalin, joka sävytettiin lukon harmaan-mustaan sävyyn.

IMG_2226

Nuppi maalattuna. Nyt heti jo vaikuttaa siltä, että nuppi on hieman liian iso. Käyn ensin kuitenkin radalla pyörähtämässä, jos saisi uusia ideoita miten sitä vois parantaa.

IMG_2239

Tässä lopuksi vielä video, jossa tämän nuppi-homman motiivia hieman perustellaan.

 

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.