Aihearkisto: Teeseitse

Garmin Astro320 ja sykevyö

Noin vuosi sitten kirjoitin jutun, ’Jäniskausi päätökseen’.  Liekki ja Camo oli meillä passimiehillä GPS seurannoissa Garminin Astro 220:lla, sekä 320:lla. Muutama kuukausi sitten päivitin itsekkin tuon 220:n 320:ksi. Uusina ominaisuuksina tuli koiran haukunilmaisin ja jotain muita pikku juttuja mukaan lukien tuki sykevyölle.

Joulupukki toi meidän perheen kauniimmalle osapuolelle Garminin aktiivisuusrannekkeen (Vivofit2), sekä sykevyön (0101099707). Vyötä myyvät ainakin Verkkokauppa.com sekä Gigantti. Vyöllä hintaa noin 60e. Pukki oli varmaankin ajatellut myös minua, koska sykevyö toimii myös Astro320:n kanssa. Sain pienen taistelun jälkeen sykkeeni myös Astron näytölle ja nyt odottelenkin innolla, mitä sykkeeni näyttää, kun tulee kohtaaminen riistan kanssa.

Garmin Astro320 Syky

 

 

 

 

 

 

 

Garminin nettisivuilta en löytänyt mitään ohjetta, jolla sykkeen saisi näkymään Astron näytöllä – siitä miinusta firmalle. Jos päätät ostaa itsekkin kyseisen vyön ja et saa sitä toimimaan Astro320:n kanssa, niin laita viestiä tulemaan:

yhteydenotto.supiveikot@mustalaatikko.org

Supirukkaset

Supirukkasten valmistus pääsi täyteen käyntiin, kun käväisin jututtamassa Pornaisissa Hela & Henkari liikkkeen omistajaa Varpu Hapuojaa. Varpu ei ollut ennen ommellut luonnonturkisnahoista mitään, mutta oli halukas kokeilemaan tätäkin. Otimme kädestäni ensin mittoja ja siitä rukkasten ompelu sitten pääsikin vauhtiin. Aina ohi ajellessani kävin kokeilemassa rukkasia ja otimme lisää mittoja. Rukkasiin ommeltiin myös erilliset sisäkintaat. Kolmiin pareihin rukkasia kului seitsemän supin nahat. Hintaa rukkasille tuli noin 60 euroa per pari, sisältäen sisäkintaat. Rukkasten lopputulokseen olen todella tyytyväinen. Kuvat kertokoot puolestaan.

Supi hanska I

Isot kiitokset vaivannäöstä Varpulle Helaan & Henkariin. Seuraavista nahoista voisimme teetättää vaikkapa karvahatut, joten jos Varpu luet tätä niin otappa mitta ja sakset taas esiin.

Supi hanska

MM

Odotus päätökseen nahkojen suhteen

Matkahuollosta tuli tekstiviesti. Odotettu paketti oli saapunut. Modifur oli käsitellyt ensimmäiset nahkamme ja paketti oli siis nyt noudettavissa. Paketissa tuli kolmen supin, yhden ketun sekä kahden kanin käsitellyt nahat. Nahat olivat parempia kuin mitä olin kuvitellut niiden olevan. Pehmeitä ja kiiltäviä. Yhden käsitellyn nahan hinnaksi tuli lopulta noin 25 euroa. Erittäin sopiva hinta mielestäni.

IMG_0577

Itse nylkemiseen ryhtyminen ensimmäistä kertaa oli aika arvelluttavaa. Kuitenkin muutaman supin jälkeen homma rupesi jo käymään. Vielä kun nahat tulivat erittäin hienoina käsittelystä, tajusin, että ei tämä ole mitään rakettitiedettä. Lähes jokainen pienpetojen pyytäjä varmasti pystyy nylkemisoperaatioon. Ja jos ei ole varma mitä tekee, niin aina voi ottaa vinkkejä netistä. Vetoankin nyt kaikkiin metsästäjiin, että ottaisitte nahat talteen, jos se suinkin on mahdollista. Mielestäni on tyhmää jättää käyttökelpoiset materiaalit jonkun kuusen alle mätänemään.

Käsitellyt supin nahat olivat niin hienoja, että laitoimme loputkin saamamme nahat käsiteltäviksi (4kpl).

IMG_0574

Seuramme PJ ehdotti valmiit nahat nähtyään, että voisimme teetättää supin nahoista joka miehelle rukkaset. Lupauduin etsimään paikallisen ompelijan siihen hommaan. Ketun sekä kanien nahoille ei olla vielä keksitty käyttötarkoitusta.

 

MM

Rakennetaan kauko-ohjattava robokyyhky!

Nyt kun jahti on kuumimmillaan kannattaa tarttua päivätauon aikana dremeliin ja askarrella ropokyyhky.
Saisihan moisia valmiinakin, mutta itte ku tekee niin saa ainakin arpia sormiin.

Robokyyhkyn virka kuvaparvessa on herättää ohilentävien lintujen huomio. Sijoitusta testattiin parven etureunan tuntumassa ja selkeää taipumusta kurvata kuvien päällä hanakammin huomattiin ohilentävilta linnuilta. Säikkyväistöja ei tullut yhtään.  Hyrrä laitettiin pyörimään aina kun havaittiin lintu, ja linnun tullessa parven tuntumaan pöristin sammutettiin simuloimaan parven keskellä paikkaa vaihtavaa ruokailijaa.

Ja sitten rakennusasiaa:
Tarvitaan kyyhkyn tuulikuva jolta siivet on reuhdottu pois:
011b4cdd37b847cfc7f3f3dc2c6a4f8b924db26df6

Seuraavaksi tarrataan dremeliin jotta saadaan pohjaan reikä. muukin vapaavalintainen väline käy:
013892f711129ae110b794e725691986956aa53814

Ja takaisin tekniikkanurkkaukseen.
Se miten siivet pyörii johtuu puukotetusta servosta jossa asennon tunnistava potentiometri on korvattu kiinteällä vastuksella. Tämä aiheuttaa sen että kun tikku poikkeutetaan ohjaimesta servo koittaa hakea oikeaa paikkaa pyörimällä kuin heikkopäinen. Ja sitten kun siihen servopyörään on liitetty hihnaveto niin siivet pyörivät mukana. Viksu tekesi tämän saman pienellä sähkömoottorilla ja nopeudensäätimellä, tai teurastamalla tenavien rc-auton voimansiirron. Radio-ohjaimena tässä projektissa käytettiin nurkissä pyörinyttä 2.4 ghz rc-veneen ohjaita ja vastaria.

No sitten taas kuvien pariin:

019c7d807de2e682c6c72852335a46f6f955e6b20aTekniikka kokonaisuudessaan. Patterikotelo kannattaa survoa linnun sisään ja kiinniittää vaikka velcrolla niin duracell tekstit ei paista toiselle puolelle peltoa.

Ja sitten koeajolle. Lisää kokemuksia sitten pitkin kautta.